AsztroMag

Jegyváltások

A következő időszak viszonylag gyors planétamozgásai hatására a megváltozott energiamezők élénkítő hatásokat jeleznek számunkra. Három planéta három napon belüli jegyváltása következik be. Az égi átrendeződések miatt az személyes energiáink és személyes életterületeink fókuszai is átrendeződnek.

Ezek a jegyváltások:

A Nap a Kos jegyből a Bika jegybe április 19. 23 :28

A retrográd Merkúr a Bika jegyből visszalép a Kos jegybe április 20. 19:20

A Mars a Bika jegyből az Ikrek jegyébe lép április 21. 12:32

Április 19.-n éjszaka a Nap az akaratosan öntudatos tüzes Kos jegyből hamarosan a földies, kényelmes, szépséget és az élet élvezetét kedvelő statikus Bika jegyébe lép. A Merkúr-Vénusz együttállás hatása révén nyitottan, aktív energikusan, de harmonikusan vagyunk képesek kommunikálni akár számunkra ismeretlenekkel is. Mintha mindig is ismertük volna őket. Nyitottságunk bizalmat kelt a másikban, még akkor is, ha a másik személyisége visszafogottabb, zárkózottabb. A Vénusz bolygót még továbbra is a Neptunusz, a magasabb rendű szeretet planétája irányítja. A szívből és természetességből ösztönösen jövő valódi kedvesség megnyitja azokat a csatornákat, amin keresztül a szeretet-energia áramlani tud. És erre az energiára mindenki fogékony. „Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs, ennél szebb szó, hogy szeretet, a nagyvilágon nincs…”

Április 20.-n a Vénusz hatása egy rövid időre felfokozódik, 4 égitestet ural – Napot, mint fővilágosítót, Merkúrt, Mars bolygót, Jupitert. Majd a nap végén este a Merkúr ismét Mars irányítás alá kerül a Kos jegyben. Remek gondolkodó, aktív kommunikatív időszak következik, ami egy heves, hirtelen felismeréssel indul a Nap-Merkúr egzakt együttállásakor – ilyenkor a Nap szívében van a Merkúr, nem éget, hanem vakító reflektorszerűen megvilágítja a fókuszban álló merkúri analógiákat, legyen az gondolkodás, kommunikáció, írás, utazás, gyermekkel kapcsolatos dolgok, tanulás.

A távolodó együttálláskor már homályosulnak a meglátásaink, de az Uránusz majd segít éleselméjűségünk visszanyerésében néhány napon belül, amit a hátráló Merkúr ismét érinteni fog.

Április 21-én a Mars az Ikrek jegyébe lép – a Merkúr a Mars bolygóval kölcsönös uralomcserébe kerül (Mars irányítja majd a Merkúrt, Merkúr irányítja a Marsot) – a Marssal együtt „kéz a kézben” felerősítik majd egymást, aktív és tevékeny, hatékony, az ésszerű cselekvés időszakát jelzi majd.

Április 26.-án Újhold lesz – ilyenkor a Nap és a Hold együttállásba kerül a Bika jegyben. Az Újhold az újrakezdések, a megújulás szimbóluma.

Április 28.-án a Vénusz ismét a harcias Kos jegybe ér. „A szende álmodozó ismét amazonná válik…” Ugyanekkor a Merkúr-Uránusz együttállás bepontosodik – rendkívül kreatív ötletek és azok hatékony megvalósításainak időszaka következik. A Szaturnusz harmonikus trigonja az együttálláshoz gondoskodik a tartós eredményről.

A víz érzelmes szétáradó energiája már nem játszik gyakorlati szerepet – a Neptunusz materiális szinten nem jelez önmagában életeseményt. A levegő és a tűz energia játssza most a főszerepet. Ami most fontos, az a kommunikáció (Mars az Ikrekben, uralomcserében a Kos Merkúrral), aktív kapcsolatteremtés, kreativitás, az anyagi stabilitás elérése, amihez a föld energia segít hozzá minket – az április 26-i Újhold is földjegyben jön létre. Mindez nem öncélú, hanem arra kell, hogy az élet legkisebb, legapróbb örömei és szépségei is boldogsággal töltsenek el. Gyönyörködjünk a nyíló virágokban, a rügyező fákban, csodálkozzunk rá az ég kékjére, és szívjuk magunkba a napsugarak éltető melegét. Vagyis tanuljuk meg élvezni az életet. S ha megtöltöttük derűvel a szívünket, megbékélünk. Mosolyunkra tükörképünk is visszamosolyog ránk. Hamarosan elmúlik a „tavaszi tél”, a felhők mögül kisüt a nap. És ne feledjük, ez mindig megtörténik…

„Szeresd az életet, mert ennél szebbet nem lehet…”

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!