AsztroMag

Itt a tavasz!

A tavasz az élet energiáinak előretörése. A csillagászati tavasz akkor köszönt be, amikor a Nap a Kos jegyébe vándorol. 
2017. március 20. 11 óra 29 perckor a Nap elérte a Kos jegy 0. fokát – itt a tavasz! 
Ettől a pillanattól kezdve a Nap asztrológiai évébe léptünk. Ahogy ezt egy korábbi írásomban említettem (Az úton túl),  2017 számmisztikailag is a Nap éve, és a Tavaszi napéjegyenlőségtől kezdve asztrológiailag is Nap jellegű, kreatív energiákat adó évre számíthatunk 2017-ben. A Mars-energiák nem adják meg könnyen magukat, továbbra is nagy befolyást gyakorolnak ránk.

Az idei év első tavaszi napja meglehetősen feszültséggel teli színezetet kap.
A Mars bolygó a hatástérképen is jól láthatóan, fókuszpontban van. A Kos jegyében lévő bolygóhalmozódás miatt (Nap, Merkúr, Vénusz, Uránusz) a Mars irányítás jelentős szerepet kap. A Kos kardinális tüzes, férfias, azaz pozitív jegy. Impulzívak, energikusak leszünk, de kiemelt hangsúly kerül a kapcsolatok a harmóniáinak megőrzésére (Vénusz-Mars uralomcsere).

A Kos Merkúr hatására tudjuk, mit akarunk, és meg is tesszük a szükséges lépéseket, a Vénusz irányítású Mars miatt ügyelve arra, hogy ne váltsunk ki túlságosan nagy ellenérzést környezetünkben, kapcsolatainkban.  A Mérleg Jupiter miatt ez a törekvés felerősödik, mindent meg akar tenni a harmóniáért, a békességért, de ehhez nem kap túl sok segítséget jelenleg. A Jupiter ugyanis egy régebb óta fennálló stabil T-kvadrát egyik oppozíciós eleme. Szemben áll az Uránusszal, és kvadrátban a Plútóval. A T-kvadrát nagyon nagy feszültségeket hoz, és pont ez a feszültség ösztönöz minket arra, hogy megoldást találjunk.

A Mars által irányított Kos Uránusz a kardinális tüzes jegyben sürgeti a változást, fel akarja rúgni életünk megszokott menetét. A T-kvadrát központjában, azaz a Jupiter-Uránusz szembenállás felezőpontján a Szaturnusz uralma alatt álló Bak Plútó mozgatja a szálakat, és a probléma gyökeres megoldására késztet. Egy teljesen új struktúra kialakítása a célja. A  T-kvadrát hatása április elejéig érvényben lesz, mindaddig érezni fogjuk a változtatás iránti vágyat, kényszert és a feszültséget.
A Nap lendülete kreatív, tetterős energiával tölt fel minket annak ellenére, hogy a Szaturnusz egy távolodó kvadráttal fékezi próbálja ezt a lendületet. A dinamikus kényszer még dolgozik bennünk, cselekvésre ösztönöz, de a Nyilasban lévő Szaturnusz-Hold együttállás miatt érdekeink és céljaink elérése hidegfejűvé tesz. Akaratunk érvényre juttatása okozhat lelkiismeret furdalást is, mivel a Nap-Hold kvadrát miatt a tudatos és a tudatalatti, a racionális és irracionális lényünk közti ellentmondás feszültséget szül. A Nap rávilágít lelkünk sötét bugyraira, ahol félünk szeretni, félünk kimutatni érzéseinket, ahol félünk lényünk női részétől, nőiségünktől, vagy az anyaságtól.

A Szaturnusz lehűti, felügyeli az érzelmeket, fékezi, blokkolja a Hold érzékeny, nőies energiáit – kíméletlenek, jobban mondva kevésbé empatikusak, és hajthatatlanok lehetünk a tervek kivitelezésében. Az együttállás ura a Jupiter beindítja a gyökeres változásokért felelős Plútót, ami a Tavaszpont percében a képlet VII. ház csúcsán, a Descendensen áll támadva a képlet Rák Ascendensét, aminek az ura a Hold amúgy is szorongatva van a Szaturnusztól. Minden kapcsolatunkat (párkapcsolat, munkakapcsolat), szerződésünket, érinti ez a változást kikényszerítő energia. Az elfojtásokat (Szaturnusz) és hatalmi játszmákat megelégelő Hold ki akar törni az elnyomásból, amihez az Uránusz trigonja tálcán kínálja a lehetőséget a Kos jegyből. Az eddigi keretekből (Szaturnusz) ki akarunk szabadulni (Uránusz), hogy egy új minőségben új struktúrát tudjunk teremteni környezetünkben (Plútó), kapcsolatainkban, amivel biztosíthatjuk alkalmasságunkat és tekintélyünket egy megváltoztatott hierarchiában. Csupán egy megjegyzés: A Hold esszenciálisan nem csak a nő, és az anyaság, hanem a nép jelölője is…

A Neptunusz, az álmok bolygója már „nem tartja a gyeplőt”, most nem irányít semmit. Egyetlen befolyását a háttérből egy Marssal kapcsolt szextil jelzi. Csak azok az álmok valósulnak meg, amikért teszünk is, amikért megdolgozunk! Ez nem az álmodozás ideje többé, hanem az cselekvésé. Céltudatosan haladunk előre a tervezett utunkon, a Neptunusz nem tud elbizonytalanítani, nincs ködösítés, a tervek és a cselekvés kapnak prioritást.

Mindent összevetve egy eléggé harcias időszakra számíthatunk, még akkor is ha csatáinkba egy szerethető Marssal (Bika Mars) indulunk.  

Rövid és nagyon vázlatos előre tekintés

Április közepe tájt a Nap apránként beéri az Uránuszt a Kos jegyében – újonnan megteremtett egzisztenciánkat hatékonyan meg kell védenünk. A változtatás kényszerűsége még mindig érzékenyen hat, újabb esélyt kapunk, hogy Nap-egónat érvényre juttassuk, önérvényesítési törekvéseink erősek lesznek. Április utolsó harmadánál már kialakultak az új erőviszonyok, és lecsitulnak az indulatok, csillapodnak a feszültségek. Amikor a Mars az Ikrek jegyébe átlép, az ismeretek bővítése, és a kommunikáció lép előtérbe, annál is inkább, mert bár rövid ideig, de recepcióban felerősítik egymást a Merkúr-Mars bolygók. A Szaturnusztól trigon fényszöggel támogatást kapnak. A T-kvadrátból már csak a kvadrát marad meg még egy ideig – a Jupiter-Plútó energizáló kényszerítő fényszöge. Olyan hatást kelt, mintha Damoklész kardja lebegne a fejünk felett – hogy tegyük meg, amit kell a változásokért, mert ha nem, akkor elszalasztjuk a lehetőséget… Ez a kvadrát aktív, azaz tűréshatáron belül lesz május közepéig. Az utolsó tangó… A Szaturnusz retrográd fázisa áprilisban majd visszahoz néhány elintézetlen dolgot. És mint azt régi oktatóm nagyon bölcsen mondta, a “Szaturnusz a farkával csap”… Persze azokra, akik nem teljesítették a nekik rendelt sors-penitenciát.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!